Dopravno-bezpečnostná akcia Jablko-citrón

17.05.2006 Prešov

Včera a dnes bola na území Prešovského kraja vykonaná dopravná preventívno – výchovná akcia s názvom „ JABLKO – CITRÓN“ so zameraním ...
Včera a dnes bola na území Prešovského kraja vykonaná dopravná preventívno – výchovná akcia s názvom „ JABLKO – CITRÓN“ so zameraním na kontrolu dodržiavania ustanovených rýchlostí jazdy vozidiel a ohľaduplnosť vodičov motorových vozidiel voči ostatným účastníkom cestnej premávky, v spolupráci s Generali poisťovňou a.s. , na území Prešovského kraja.

Preventívno – výchovná akcia bola vykonaná v čase od 10:00 hod do 11:30 hod a od 14:00 hod do 15:30 v jednotlivých okresoch podľa vopred stanoveného harmonogramu. Akcie sa okrem policajtov zúčastnilo aj 119 žiakov základných škôl s 13- timi učiteľmi a 18 pracovníci poisťovne. V daných úsekoch v uvedenom čase bolo zastavených 417 vodičov motorových vozidiel. Z nich nedodržalo predpisy 190 vodičov ( 22 žien a 168 mužov) Dôvody - prekročenie rýchlosti, nepoužitie bezpečnostných pásov, nevyhovujúci stav vozidla a iné. Všetci títo vodiči obdržali od žiakov základných škôl prítomných na akcii CITRÓN. V 226 prípadoch ( 34 žien a 192 mužov) dostali vodiči JABLKO za ohľaduplnú jazdu a dodržiavanie predpisov cestnej premávky. Okrem riešenia priestupkov dohováraním s účasťou žiakov ZŠ, boli v 6 prípadoch udelené aj blokové pokuty.
 

Vyberte región

mark